Verzekering tegen de Grote Dorst bij tien beste biercafés ter wereld

LENNIK - De Verzekering tegen de Grote Dorst werd opgenomen in de lijst van 's werelds beste bierbestemmingen.

RateBeer.com, een toonaangevende website in de internationale bierwereld, heeft zopas 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst', het volkscafé aan de kerk in Eizeringen, opgenomen in de lijst van 's werelds beste bierbestemmingen. De herberg 'met de langste naam en de kortste openingsuren' is de enige in de lijst die niet door voltijdse professionelen wordt uitgebaat. 'Het is eerder een uit de hand gelopen hobby', zegt Kurt Panneels, die precies tien jaar geleden met zijn broer Yves het café overnam. Sindsdien is het alleen op zondag open tussen 10 en 13.30uur en voor speciale gelegenheden.

De Eizeringse herberg bekleedt nu de vijftiende plaats in het klassement van de 'top beer destinations' (de gecombineerde lijst van 's werelds beste bierrestaurants, cafés, brouwerijen en brewpubs). In de categorie 'bars' komt In de Verzekering tegen de Grote Dorst binnen op de tiende plaats. In de Verzekering tegen de Grote Dorst wordt momenteel in de RateBeer door drie andere Belgische bierbestemmingen voorafgegaan: brouwerij Alvinne uit Heule (3de plaats), het biergastronomisch restaurant De Heeren van Liedekercke uit Denderleeuw (vijfde plaats) en café Kulminator uit Antwerpen (negende plaats).

Sinds de overname heeft de herberg een stevige reputatie verworven als speciaalzaak voor traditionele geuze en kriek. Jaarlijks worden in het café 'de Dag van de Lambik' en 'de Dag van de Kriek' georganiseerd. Om de twee jaar wordt in Eizeringen ook de Nacht van de Grote Dorst (het internationaal geuze- en kriekfestival van het Pajottenland) ingericht, dat telkens honderden buitenlandse bezoekers trekt. Vorig jaar nog riepen Toerisme Vlaanderen en het één-programma Vlaanderen Vakantieland in een landelijke wedstrijd de herberg uit tot 'Strafste café van Vlaanderen'.

Bekijk de lijst opwww.ratebeer.com/ places/top-rated. 

Source: Het Nieuwsblad, 12 oktober 2010