Welkom

Het café is open ELKE ZONDAG en HOOGDAG van 10u00 tot 20u00.
(dus ook open op Pasen, O.L.H. Hemelvaart, 15 augustus, 1 november en 25 december. Gesloten op Paasmaandag.)

"In de Verzekering tegen de Grote Dorst, gewoon een eerbetoon aan een
origineel 
dorpscafé, dat zijn sociale rol vervult in een lokale gemeenschap.
Een pleisterplaats voor een praatje onder de kerktoren." 

                                                                                      Geert Van Lierde in CAFE REVUE, mei 2000

In de Verzekering tegen de Grote Dorst werd soms ook wel 'het café met de langste naam en met de kortste openingsuren' genoemd, omdat het sedert de jaren 70 enkel open was van 10 tot 13:30 uur.

Daar kwam in 2017 verandering in. Naar aanleiding van het 175-jarig bestaan van de zaak, besliste Kurt om het café voortaan op zon- en hoogdagen open te houden van 10 tot 20 uur. 

De herberg kan op andere dagen worden gehuurd voor allerlei activiteiten, feestelijkheden, vergaderingen, recepties... 

De herberg aan het kerkplein van Eizeringen is één van de oudste gebouwen van het dorp en heeft één van de meest uitgebreide geuze- en kriekselecties ter wereld. De muren vertellen een groot stuk brouwerijgeschiedenis uit de streek en getuigen ook van het vroegere dorpsleven in Eizeringen.

Zodra je een voet binnenzet, waan je je eind jaren 40 of begin jaren 50. Wat onmiddellijk opvalt zijn de zeldzame toog in art déco-stijl en de westminsterklok. De restauratie van het gebouw duurde van 2001 tot 2005. Kurt deed al het mogelijke om modern comfort te combineren met de authenticiteit van dit mooi stukje volkserfgoed. Er werd niet getornd aan de typische ambiance van weleer.

 

BERT KRUISMANS komt naar Eizeringen!

Stand-Up Comedy Café

Op donderdag 25 april verwelkomen wij in ons café humorist Bert Kruismans (57). Bert is eigenlijk afkomstig van Sint-Katherina-Lombeek maar woont in Meldert bij Aalst. Hij studeerde Rechten en Wijsbegeert aan de KU Leuven. Nadien ging hij als redacteur en presentator aan de slag bij Studio Brussel, Radio Donna en de Nachtradio.

In 1997 creëerde Bert The Comedy Circus, een Belgisch stand-up-comedycollectief. Later deed hij ook mee met het gezelschap Bonjour Micro, waarmee hij de Lunatic Comedy Award in 1998 won. Zowel in 1999 als 2000 stond hij in de finale van Humo's Comedy Cup.

Bert Kruismans werd echter bij het grote publiek bekend als panellid in 'De Rechtvaardige Rechters', het tv-programma dat in De Cam in Gooik werd opgenomen. Toen al werd vaak allusie gemaakt op zijn opvallende snor.

Daarnaast is hij ook een notoir quizzer. Hij won in 2003 de finale van het televisieprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2011 kwam ie tegen de andere 'Slimste Mensen ter Wereld' uit. Bert versloeg toen in de finale Stany Crets, wat hem de eretitel van 'Allerslimste Mens ter Wereld' opleverde.

Bert houdt van ambachtelijke bieren. In de Verzekering tegen de Grote Dorst is een van de adressen waar hij nu en dan eens langskomt. 

 

Praktische info

Donderdag 25 april 2024 om 20 uur 
De deur van het café gaat open om 19 uur.

Een toegangsticket kost in voorverkoop 10 euro. 
Voor info en reservatie: stuur een mail naar mail [at] dorst [dot] be

© 2000-2024 • In de Verzekering tegen de Grote Dorst • Best Beer Bar in the World • Eizeringen

Comments