nieuws

Samen met het Geuzegenootschap en Lambic.info op Toer de Geuze

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren organiseert op zondag 3 mei 2015 voor de 10de keer de openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei. Dan zetten 3 Fonteinen, Boon, De Troch, Hanssens, Lindemans, Mort Subite, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans en het bezoekerscentrum 'De Lambiek' hun deuren wagenwijd open voor het publiek. Tijdens de Toer de Geuze zijn doorlopend rondleidingen aangevuld met informatie omtrent het productieproces. Uiteraard kan je ter plaatse genieten van lambiek, geuze, kriek, framboise en andere lambiekbieren. De toegang is overal gratis. 

Kampa! Kampa! komt naar Eizeringen

Kampa Kampa! is een trio met een eigenzinnig geluid. Ze brengen muziek die swingt, ontroert, beweegt en leeft. Eigen repertoire wordt afgewisseld met wereldmuziek, tango's, chansons en luisterliedjes. Kampa Kampa! ontstond in 2013 in de velden van het Vlaamse Hofstade en bestaat uit Dina Verheyden (zang, klarinet), Roel François (gitaar) en Richard de Waardt (accordeon).
Kampa Kampa! treedt op op zondag 15 maart 2015 om 13u in de herberg.
Organisatie: vzw Het Geuzegenootschap

Zangavond met de Sint-Maartensgilde - 15 mei 2013

Muziekmozaïek uit Gooik organiseert reeds meer dan tien jaar het ‘Feest van de Folk’. Er zijn tal van activiteiten verspreid over heel Vlaanderen. In het Pajottenland kan u ook enkele mooie muzikale avonden beleven, o.a. op 15 mei In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen. “Wat meer dan tien jaar geleden begon als Dag van de Folk, werd later een week en is intussen uitgegroeid tot het Feest van de Folk”, vertelt Ilse Coppieters van Muziekmozaïek. De organisatoren laten vanaf dit jaar hun ‘Feest’ gelijklopen met de Week van de Amateurkunsten (WAK). Tijdens de Lente van het Pajottenland in 2012 werden verschillende muzikale avonden in onze regio georganiseerd. En dit jaar wordt er een vervolg aan gebreid, opnieuw in samenwerking met de Sint-Maartensgilde. Hilde Kint: “Op 15 mei organiseren wij in de herberg De Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen een volkszang- en meezingavond.

Met de autocar op Toer de Geuze vanuit Eizeringen

De Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren organiseert op zondag 21 april 2013 voor de negende keer de openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei. Dan zetten 5 brouwerijen en 3 stekerijen hun deuren wagenwijd open voor het publiek. Tijdens de Toer de Geuze zijn doorlopend rondleidingen aangevuld met informatie omtrent het productieproces. Uiteraard kan je ter plaatse genieten van lambiek, geuze, kriek, framboise en andere lambiekbieren. De toegang is gratis. 

Het Geuzegenootschap vzw legt vanuit Eizeringen een autocar in die je o.a. langs geuzestekerij De Cam, gueuzerie Tilquin (het recentste HORAL-lid en de enige geuzesteker van Waals-Brabant), brouwerij Boon (waar voor de allereerste keer een bezoek kan gebracht worden aan de nieuwe brouwinstallaties), brouwerij Timmermans (de oudste van de nog actie lambiekbrouwerijen) en nog een paar bezoeken aan verrassende geuzecafés.

's Avonds keert de bus terug naar het dorpsplein van Eizeringen, waar je kan genieten van een barbecue aan de herberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst. De herberg is trouwens die dag open van 10 tot 22 uur.

Cartoonist Erwin Vanmol stelt werk ten toon op de Dag van de Lambik

Op zaterdag 8 december 2012 wordt in de herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' te Eizeringen de Dag van de Lambik georganiseerd. Dit jaar zorgt Erwin Vanmol voor de culturele noot met recent werk.

 

Dag van de Lambiek - 8 december 2012

Op zaterdag 8 december 2012 organiseren vzw Het Geuzegenootschap en Het Huis van de Geuze in herberg 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' te Eizeringen (Lennik) de 5de Dag van de Lambik. Wie het verschil wil proeven tussen ‘joenk’, kriekenlambiek en oude lambik kan tussen 15 uur tot 20 uur terecht in Eizeringen (Lennik).

Het evenement staat trouwens in het teken van de kunst van het brouwen en kunst met lambik en geuze als onderwerp.

Vele mensen weten niet meer wat lambik is. Daarom wilden wij het oudste (nog bestaande) bier ter wereld opnieuw in de kijker plaatsen. Tot voor een paar eeuwen bestonden enkel bieren van spontane gisting. Deze manier van brouwen bestaat ruim 5000 jaar maar wordt quasi alleen nog in dit deel van Brabant toegepast. Lambik was in de middeleeuwen in onze contreien de meest voorkomende drank. De lagers en hogegistingsbieren zijn immers van veel recentere datum.

Met dank aan Arjaun

De CD 'Vivan de Gees' van Arjaun is te koop op deze website en ook in de herberg. Het lied 't zal reigeren werd op speciale aanvraag van Yves opgenomen in de liederenlijst van deze CD.

Inhoud syndiceren

Lambiek • Oude Geuze • Oude Kriek • Kriek • Framboise • Faro • Gueuze • Lambic
© 2000-2018 • Het Huis van de Geuze • In de Verzekering tegen de Grote Dorst • Eizeringen (Lennik)